Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    cedarhill is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    42

    Sig 1911 Texas Model

    I went to the range yesterday and shot my Sig 1911 Texas Model. I was loading 7-8 rounds in each mag and out of 100 shots I was getting about 4-5 times the last shell was not going to battery. I am hoping it was the Fiocchi ammo but what is weird is the last shell in the mag is the problem. Tried seperatinig the mags that were giving me problems but in second try they would work okay. Maybe I am letting up on holding tight on the handle??? Next week I will try again with Rem ammo to see if it has a problem.

  2. #2
    cedarhill is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    42
    Well I have determined that it might have been me that was jamming the last shot in various mags. Felt like I might have let up on the pressure on the handle of the 1911 and that was causing it. Out of 100 shots it happened only once as I might have let up. Also the pistol was very accurate for me this time. It is a great and beautiful gun, the Texas model.

  3. #3
    rustygun is offline Member HGF Gold Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Canton, Oh
    Posts
    442
    You need to get that figured out. That is unacceptable failure rate IMO. It's not unheard of to have to contact sig and have it worked on. If you can have someone else shoot it hopefully an experienced shooter.

  4. #4
    barrelslime's Avatar
    barrelslime is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    28
    If this gun is brand new I'd put 500 rounds down the pipe before I bothered Sig.

Remove Ads

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

» Springfield Armory

» HGF Sponsors

Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1